Lendify storsatsar – fyller på med 1,5 miljarder kronor

Lendify är en av spelarna som slåss om den stora marknaden för lån utan säkerhet, så kallade blancolån eller konsumtionslån. Marknaden har svällt rejält, och var 2017 värd runt 225 miljarder kronor enligt en rapport från Finansinspektionen.

Nu har Lendify säkrat 1,5 miljarder kronor från den amerikanska kapitalförvaltaren Insight Investment. Pengarna är öronmärkta för att lånas ut till svenska privatpersoner, rapporterar Di Digital.

“Det är ett otroligt stort steg för oss att en av världens främsta kapitalförvaltare väljer att investera”, säger Erika Eliasson, strategisk kommunikationschef på Lendify till sajten.

Från början var Lendify en renodlad peer-to-peer-lånetjänst. Idén var att privatpersoner skulle låna ut pengar till andra privatpersoner. Men det visade sig snart att de som ville låna pengar var betydligt fler än de som ville låna ut.

Lendify började därmed skruva om sin modell.

”Vi gör detta för att kunna möta den stora efterfrågan på lån, och vi måste har respekt för att det tar längre tid för privatpersoner att lära sig om detta tillgångsslag”, sade Erika Eliasson då till Breakit.

Nu står istället stora finansiella institutioner för en stor del av kapitalet, även om den gamla peer-to-peer-modellen finns kvar. Lendify har sedan starten lånat ut över 2 miljarder kronor.

Bland Lendifys ägare finns bland andra den forne finansministern Anders Borg, som investerade i bolaget i fjol.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste Nyheter

New Investment: Coya

Vidici Ventures partners with ...

Read more

New Investment: Limina Financial Systems

Vidici Ventures partners with ...

Read more

New Investment: TicketCo

Vidici Ventures partners with ...

Read more

New Investment: ReceiptHero

Vidici Ventures partners with ...

Read more

New investment: Cardlay

Vidici Ventures invests in Car...

Read more