Tre svenska fintech-företag på KPMG:s prestigelista: Lendify, Klarna och iZettle

Klarna och Izettle kniper plats 14 respektive 26 på KPMG:s årliga lista över världens mest framgångsrika fintech-företag. Nykomling är Stockholmsbaserade P2P-bolaget Lendify som rankas som ett av de mest intressanta fintech-uppstickarna globalt. “Vi jobbar långsiktigt på att bli en allvarlig utmanare till bankerna och förändra branschen”, säger Erika Eliasson, IR-chef på Lendify, till Realtid.se.

TEchgiganter

KPMG släpper i dag sin årliga rankning av världens mest framgångsrika fintech-innovatörer. På den prestigefulla Fintech 100-listan utses de 50 mest framgångsrika fintech-företagen i världen. Revisionsjätten rankar även de 50 mest intressanta uppstickarna med potential att förändra spelplanen med nya innovativa idéer på sin separata “Emerging 50”-lista.

På Fintech 100-listan kniper Klarna plats 14 och iZettle plats 26. Nykomlingen Lendify har i år tagit sig in på ”Emerging 50”-listan. Lendify erbjuder en plattform och marknadsplats för lån mellan främst privatpersoner, så kallad peer-to-peer-lending.

– Det är otroligt roligt att vara onämnd i detta sammanhang och att det är på global nivå visar att vi vår modell är intressant även internationellt och att vi har byggt en affärsmodell som verkligen kan förändra finansbranschen. Vi jobbar långsiktigt på att bli en allvarlig utmanare till bankerna och förändra branschen och har lyckats bygga en framgångsrik kreditmodell och plattform, säger Erika Eliasson, IR-chef på Lendify.

Hur ska ni föra ut den fina utnämningen?

– Detta är ännu en bekräftelse på att vi är på rätt väg och kommer dela nyheten med våra investerare och följare som tillsammans med oss förändrar finansbranschen

Ni lanserade nyligen en andrahandsmarknad för era investerares portföljer?

– Ja, investerare kan sälja och köpa portföljer på plattformen av varandra. Det har mottagits väldigt väl och varit stor aktivitet.

Hur fungerar det?

– Du som investerare lägger upp din portfölj till försäljning och väljer till vilket pris vill sälja den för. Du säljer hela portföljen. Det här är ytterligare ett steg för börs för lån.

Rapporten “Fintech 100” är resultatet av ett samarbete mellan KPMG och fintech-investmentbolaget H2 Ventures.

READ MORE

Posted in Lendify, NEWS ABOUR OUR PORTFOLIO COMPANIESTagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste Nyheter

Lendify tar in 400 miljoner – ska lånas ut till privatpersoner

Låneplattformen Lendify tar i...

Read more

New Investment – Open Payments Europe

We are happy to announce our n...

Read more

Our christmas gift this year goes to Hand In Hand

We at Vidici we encourage entr...

Read more

Meet the entrepreneur behind Go See Talents

I’ve been working in the tec...

Read more

Tre svenska fintech-företag på KPMG:s prestigelista: Lendify, Klarna och iZettle

Klarna och Izettle kniper plat...

Read more